diumenge, 28 de febrer del 2010

MÉS KM &...... MÉS VENT

Us presento el meu company de rutes....


Arribarà algun dia on només faci solet i res més?? Portem uns mesos que quan no és la pluja qui ens fa la punyeta, és el vent... o els dos. Avui el dia s'ha despertat una mica ennuvolat i amb força vent. Cap a les 9 ha afluixat i he sortit, aprofitant la treva. He sortit direcció Arenys i m'he enganxat a una grupet. A Arenys han afluixat la marxa perquè un del grup s'havia quedat i jo he seguit sola. Al cap de res m'ha enganxat un altre grupet, 3 homes i una dona que anava del Gràcia. Tiraven fort i anavem a 35-37 km/h. La noia es posava davant a tirar i em feia apretar les dents. S'han quedat a Sant Pol i he seguit sola fins a Malgrat. Allà he girat cua i m'he desviat a Sant Pol. He pujat per Sant Iscle i Sant Cebrià fins Arenys de Munt i desprès he seguit fins a Collsacreu.


Feia temps que no passava per aquesta carretera interior, perquè durant l'hivern no li toca el sol i el terra està mullat. Avui, tot i ser xula, no estava en el seu màxim esplendor. Hi ha èpoques de l'any, sobretot per primavera i tardor, que els arbres tenen unes tonalitats molt xules. Ja us posaré alguna foto.
A Collsacreu he parat a beure aigua. Tenia tanta sed que m'he l'he acabat. He decidit tornar fins a Sant Pol, per fer uns km més per NII. Abans d'arribar-hi he parat a Sant Iscle a omplir el bidó d'aigua d'una font que surt molt fresqueta :






Quan he entrat a la NII de seguida m'he adonat que havia pres una mala opció, ja que el vent havia agafat força i el tenia de lateral i a estones de cara. Doncs res, a seguir pedalant, amb les cames ja una mica cansades però amb ganes de dutxa.
81 km amb 600 metres de desnivell. 3 hores clavades sobre la bici, amb bones sensacions i ganes de tornar-hi ;-)

Bona setmana a tothom !!

dissabte, 27 de febrer del 2010

SORTIDA INTERESSANT


Desprès de mirar el meteocat.com i veure la nuvolada que venia he dubtat si sortir en bici o anar al gimnàs. He optat per la carretera i he encertat perquè la sortida ha estat interessant i distreta.
Només sortir de casa m'he enganxat a tres tios que anaven rapidets, a 32-34 km/h.

A la pujada d'Arenys un s'ha quedat. Passat el semàfor d'Arenys ens han començat a passar ciclistes i més ciclistes : de SBR, Cetonic, Badabici... em pensava que els que anaven amb mi els seguirien però a la que em agafat la recta de Canet el grup ha accelerat. Jo no volia perdrel's i he fet un esforç d'aquells que no saps si són bons per la salut... però els he enganxat!!!

Quan hi havia un repechón, com sempre, em quedava però desprès els enganxava.


A l'alçada de Calella el grup s'ha anat trencant i m'he quedat sola. He apretat una mica i he pogut enganxar a uns que anaven davant.

Al final, casi a Malgrat, ens hem quedat 4, el Patiño, en Xavi Lencina i un altre noi. Hem anat fins a Blanes, xerrant però pedalant amb ritmillo. He mantingut una xerrada super interessant amb en Xavi, que és coordinador de formacions per a instructors de ciclisme indoor i masterclass amb Melcior Mauri (www.bikecontrol-cycling.com). M'ha fet una mena de classe magistral sobre ciclisme indoor, nutrició, motivació i m'ha seduït professionalment. A veure si un dia puc gaudir d'una de les seves classes... tenim tant per aprendre dels qui en saben i viuen la seva feina apassionadament...

Gràcies Xavi i sort.


A l'alçada de Canet ens ha començat a ploure i, tot i que no era pluja d'aquella que fa que et caiguin goten del casc, anava empapant la carretera. Hem seguit parlant i l'Alfonso, que ens havia atrapat feia poquet, ens ha fet de gregari una estoneta. Desprès s'ha afegit a un grup i s'ha adelantat. En Xavi i jo hem seguit arreglant el món i fins davant de casa no hem parat de xerrar.


He arribat a casa contenta, trobant-me bé i amb ganes de suc de taronja. Me l'he fet, m'he dutxat i he estirat. Desprès he agafat el carretó i he anat a comprar el diari i 4 coses.

Matí complet!! 67 km a bon ritme (30,3 km/h) i nous coneixements sobre aquest esport tant apassionant i absorvent que a molts ens té el cor robat ;-)

dijous, 25 de febrer del 2010

UNA ALTRA NIKA-AFICIÓ




Gaudeixo de la bicicleta. Em distreu, em relaxa, em posa en forma em permet conèixer gent diferent i m'ajuda a coneixe'm cada dia una mica més. Però com que no em puc passar el dia sobre rodes, també dedico el meu temps lliure a fer trenca-closques.

A casa en tenim casi 20 de penjats : de paisatges, del Dalí, el Guernika de 3000 peces, la Mona Lisa, Els Girasols, Praga, Londres, gats... molts.

El motiu d'equesta entrada és ensenyar-vos el que he acabat tot just fa 4 dies : la capella Sixtina de 3000 peces!! Tot i tenir algun moment de crisi, l'he pogut finalitzar sense perdre cap peça.

Mireu que xulo :

aqui el teniu sencer


I aqui a trossets :




dilluns, 22 de febrer del 2010

AHIR MIG ENTRENAMENT JUSTIFICAT : TENIM UN NEBODET MONÍSSIM!!!


Ahir, a l'alçada d'Arenys, vaig haver de girar cua. En un moment se'm va acumular la feina : em sona el mòbil, l'agafo i començo a parlar sense baixar de la bici, se'm posa el Miguel al costat, jo amb el cap abaixat perquè estava agafada al manillar , provant de frenar en una posició una mica absurda i a una velocitat estúpida... per fi aconsegueixo parar !!! La trucada era per dir-me que la Mireia, la meva cunyada estava de part i que el Víctor ja venia!!
Doncs res, mitja volta i tornada rapideta cap a Mataró, xerrant amb el Miguel.
Dutxa ràpida i cap a la Teknon.
Desprès d'un parell d'hores d'espera, vam poder veure al nostre nebodet. Tot ha anat bé, mare i fill estan en perfecte estat i els tiets, nosaltres, desitjant que el Víctor creixi per comprar-li la seva primera bicicleta!!

dissabte, 20 de febrer del 2010

AVUI SÍ : SOL SOLET !!!!

Mireu quin cel més ESPECTACULARRRRRR que hem tingut avui !!!!




Dia esplèndid per pedalar, tot i el vent que s'ha anat animant durant el matí.

Hem sortit amb algun dubte, ja que la carretera estava mullada i no sabiem si agafar les nenes o anar al gimnàs. Hem optat per la carretera.

Només sortir un grupet de 4 ens ha adelantat. L'Iván els ha pogut seguir però jo, per Sant Pol m'he despenjat. He seguit sola fins a Pineda, on m'estava esperant. Com que el dia era molt bó i teniem moltes ganes de pedals, hem anat tirant i hem arribat a Tordera. Allà ens hem desviat cap a Blanes.

El vent s'anava animant i cada vegada es feia més feixuc pedalar. Hem parat un moment a fer una Coca-cola i un tallat a Malgrat.



Allà l'Iván ha estat mirant la roda, ja que feia estona que notava alguna cosa extranya:


Tot estava correcte, així que hem seguit cap a Mataró.

A l'alçada de Calella, hem hagut de tornar a parar perquè, tot i no saber què, alguna cosa no anava bé :


Tampoc ha sabut trobar el què, així que hem seguit fins a casa.

73 km amb molt solet, no gaire fred però un vent una mica punyeter, que ha fet que els últims km es fessin pesats.

Per demà anuncien pluges, però crec que si matinem, encara podrem fer alguna coseta de profit, així que a dormir aviat ;-)

No em vull oblidar d'en Guillem, que està mig lesionat. Aixó passa quan canviem la bicicleta per la cistella.... Molt d'ànim, fes bondat i reserva't pel dia 6!!!!

diumenge, 14 de febrer del 2010

PÓ VA SÉ QUE NO...


Avui he hagut de girar cua quan tot just acabava de començar a pedalar. He sortit de casa i estava nevant!!! Haviem quedat amb el meu pare que ens trobariem per la carretera i he començat a pedalar. Em feia gràcia i tot!! Però al cap de poc les mans em feien molt mal i tenia els dits grossos tan gelats que no podia ni pujar ni baixar pinyons. Quan la neu m'ha començat a picar a la cara, he parat i he trucat al meu pare per saber per on anava. Estava a Canet i també li estava nevant. Així que he decidit donar la volta i tornar cap a casa, tota encongida amb 3 km a les cames...

Com que ja estava vestida de ciclista (o disfressada....) he aprofitat i he fet una horeta de rodillo, provant de no fer gaire soroll per evitar que la veïna es queixi. Més tard, cap a les 12:30 ha sortit el solet i la temperatura s'ha recuperat una mica. Aleshores és quan penses "Hauria d'haver sortit!!!" però jo porto malament el fred a les mans i peus i crec que m'he estalviat un bon refredat.

Així que res, a esperar que durant la setmana el temps millori (dilluns i dimarts sembla que plourà).....

dissabte, 13 de febrer del 2010

AIXÓ NO POT SER BÓ X LA SALUT...


Buaaaa!!! Kina rasca!!!!


Sortir a pedalar amb 5ºC de temperatura no és que sigui apassionant.... però d'aixó es tracta, de patir encara més... i mes-si i mes-si i mes-si!!!!

Hem sortit a les 9:30 i davant de casa hem enganxat un grupet de 7 ciclistes que anaven a bon ritme. Així que sense calentament ni històries.... a tope des del principi. El termòmetre de Canet, un que hi ha e una farmàcia a peu de la N-II marcava 4ºC. El cos el tenia bé però les mans i els peus ja ni els tenien, m'havien desaparegut. Hem anat amb ells fins a Pineda, on ens hem trobat al meu pare. Durant el camí ens ha caigut vàries vegades aigua-neu... i desprès diuen que el fred és psicològic !!!Ens hem quedat amb ell i hem parat a fer el café amb llet + tallat de rigor :

els estris de feina :



L'Iván :


El meu pare :



I jo amb el café amb llet ben calent!!!





Un cop hem tornat a tenir una temperatura acceptable dins del cos, hem començat a tornar. Ens ha seguit plovent aigua que no mullava i hem vingut a bon ritmillo, ja que teniem el vent a favor. El meu pare s'ha quedat a Arenys i l'Iván i jo hem seguit fins a Mataró. Abans d'arribar-hi ens han adelantat un grupet de Badabici i he decidit fer un trosset més amb ells. L'Iván s'ha quedat a Mataró i jo he anat amb ells fins a Cabrera. Allà m'he despenjat però els he tornat a enganxar a Premià. Al Masnou he donat la volta i cap a casona, que ja en tenia prou.

90 km amb molt fred, bona companyia i, el més important, amb ganes de tornar a agafar la bicicleta demà!!.... o potser ha arribat el moment de canviar d'esport ??????



diumenge, 7 de febrer del 2010

A LES PENES....PEDALADES I PARANOIES !!!



Ahir no les coses no van sortir bé del tot i avui s'havia de fer net, així que he agafat la bicicleta (ja estava ab càmeres noves llestes per rebentar!!) i aprofitant que feia bon dia, he sortit una estoneta.

He anat fins a Malgrat i allà he girat. Però he hagut de parar 3 vegades durant el camí, convençuda que havia punxat!! Quina paranoia!!!!


Parava, tocava la roda i respirava pensant buffff! La noticia avui és que NO HE PUNXAT

Passo moltes vegades pel far de Calella i sempre penso en pujar fins a dalt i com que avui tenia temps, ho he fet. Quina decepció!! Desprès de passar sota d'una cadena i fer la pujadeta, m'he trobat amb una porta immensa i un cartell que avisava que anés al tanto amb el gos. No m'hi he acostat ni per fer la foto... res, decepció. Giro cua i cap a Mataró.

Tornant m'he creuat amb l'Iván que havia sortit més tard perquè s'havia quedat a casa fent feina. Jo no portava claus i me les ha tirat a "través" de la NII.




Hem quedat que jo anava cap a casa. Tornant, m'he afegit a un grup de Granollers i he apretat el ritme. Hem enganxat als de Badabici i he anat amb ells fins Mataró. Allà m'ha trucat l'Iván dient que tornava per dalt i jo, per fer-li una sorpresa i trobar-nos a mig camí, he començat a pujar per la Carretera de Mata. Anava fent km i no el trobava... que extrany... he pensat que potser havia anat fins Collsacreu.. he seguit pedalant i quan he arribat a Torrentbó l'he trucat. Estava davant de casa!! I sense claus!!! Quin desastre... havia baixat per Arenys de Munt fins Arenys de Mar, on havia agafat la NII...

Quin cap de setmana, mare meva... així que a pedalar amb vent en contra, per 30.000 "repetxons" d'aquells que s'enganxen.

Per fi he arribat a casa, amb 85 km a les cames i 600 m de desnivell....
Allà estava l'Iván esperant a les escales....

Decidit, cap a casa, ben tancadeta que allà no em passaran aquestes coses (i si me'n passen, no us les explicaré!!!)


I ànim !!


dissabte, 6 de febrer del 2010

EL QUE COMENÇA FENT PSSSSS ACABA FENT PSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS


Avui no ha sigut el nostre dia...
Entre l'Iván i jo hem punxat 4 vegades. L'Iván ha acabat rebentant la càmara i ni amb 4 parches ho ha solucionat. Jo desprès de la segona punxada he dit prou.
La crònica no és la que a mi m'hagués agradat escriure però "lo prometido es deuda"
A les 6:10 ja estavem esmorzant, amb ganes de fer km i de veure al miwi & company. Hem arribat al punt de trobada a les 9 i ràpid hem tret les bicis del porta-bicicletes i hem començat a pedalar, direcció al Parc eòlic que hi ha a la Teixeta. El vent era fort i feia complicat dominar la bici a les girades que venia de cara o de costat.

Hem arribat a dalt i no hem fet ni foto, era complicat perquè les ràfegues a mi em feien angúnia i tot.
Aixi que de seguida hem començat a baixar i allà he notat la roda del darrera rara. L'Iván des de la seva bici m'ho ha confirmat... havia punxat.


Doncs res, a canviar càmera.
En Guillem s'ha quedat amb nosaltres

mentre la resta del grup tirada fins a Porrera( Porrera, Porrera...)

Un cop arreglada, hem seguit fins que ens hem trobat amb el grup. Hem deixat enrera Porrera (Porrera, Porrera) i hem començat a enfilar una carretera cap amunt, amb molts rebolts i pocs cotxes. Desprès d'un petit "repechón" on hem fet un reagrupament, hem començat a baixar cap a Falset i tot just al principi de la baixada PAM!! L'Iván ha trepitjat una pedreta i ha punxat.... doncs res, maleïnt la mala sort, ha hagut de tornar a canviar la càmera, ara la seva...


Alguns companys s'han quedat amb nosaltres

mentre els altres esperaven una mica més endavant.

Un cop arreglada, torne-m'hi!!. A Falset, l'Iván s'ha quedat a una gasolinera per inflar més les rodes i en Raúl i en Guillem l'han esperat. Jo he anat tirant cap a Marçà per desprès, pujar Coll Roig, on també hi havia molts molins (mala senyal.... molts molins = molt vent ). He anat tirant i el grup s'ha desfet. Jo he fet casi tota la pujada sola, molt atenta al vent i pensant que l'Iván i la resta m'atraparien. Durant l'últim km he fet un trosset amb l'Obitos i aleshores, xerrant, xerrant, m'he adonat que havia tornat a punxar. MERDA!!!

Mentre inflavem la roda han arribat el grupet del Guillem i m'han dit que la roda de l'Iván havia petat. Aleshores m'he col.lapsat. Jo sense càmeres, segona punxada en 40 km, un vent que ja em tenia tipa, sense les claus del cotxe i amb l'Iván ves a saber on... he seguit pujant fins a dalt amb la roda punxada i mentre el grup feia la fricada de pujar un rampote a peus dels molins, jo he decidit que ja havia fet el dia. He tret la roda del davant i he posat la bici dins del cotxe de la Mari i l'Israel (et dec un favor Mari, t'has portat molt bé amb nosaltres i ni ens coneixiem!!) i hem decidit anar a Falset a veure si veiem a l'Iván. Ell tenia les claus del cotxe, per tant de poc em servia a mi que em deixessin a Riudecanyes. Hem arribat a Falset i desprès de preguntar a una benzinera i a un home, hem anat a parar a una botiga de motos i bicis. Allà estava l'Iván. Ja portava 4 parches per tapar el forat però la roda li petava. Hem posat la seva bicicleta dins del cotxe i la Mari ens ha portat fins a Riudecanyes.

Allà hem montat les bicis i ens hem canviat.


Mireu la roda..Les bicis
Hem esperat a que arribessin els del grup i desprès de xerrar un ratet, (hi havia gent que tenia compromisos verd-i-negres...) hem marxat.


Com que portavem entrepans fets, hem parat a una àrea de servei de l'autopista i ens els hem menjat dins del cotxe. Desprès hem fet un cafetó i cap a Mataró. Sense desmontar les bicis, hem parat a una botiga per carregar càmeres!!

Felicitar al Guillem per la ruta, tot i que a nosaltres se'ns segueix resistint...

Així ens hem quedat...

I vull fer una menció especial a la Mari, que avui ens ha solucionat un problema important.
GRÀCIES!!




PD: posaré més fotos demà, ara no em deixa i se'm queda penjat. Els companys estan penjant fotos a http://cicloturismecatala.mforos.com/amb uns paisatges, vistes i cares... espectacularrrrssss!!! ;-)

Aqui teniu més fotos :






I fotos d'en Guillem, com sempre molt xules ;-)