dimecres, 10 de setembre del 2008

Ja el tornem a tenir aqui : Lance is back




Durant tot el dia va ser un rumor que havia alterat les redaccions de tot el món, però a última hora de la nit va esdevenir una realitat que sacseja el món de l’esport. Lance Armstrong, l’heptacampió del Tour de França, un dels millors esportistes de tots els temps, torna al ciclisme professional tres anys després de la seva retirada i quan ja en té 36 a punt dels 37 (dia 18).


Ell mateix ho va confirmar en un comunicat a la seva web. No a l’esportiva (lancearmstrong.com) sinó a la social (livestrong.com). I no és un detall més. “He decidit tornar al ciclisme professional per cridar l’atenció sobre la lluita contra el càncer. Després d’aconseguir situar en l’agenda nacional dels Estats Units el debat sobre la investigació de la malaltia, ara és el moment a nivell global”. Motius contundents; cal recordar que el nord-americà va superar un càncer de testicle amb metàstasi.

Com es traduirà això? Armstrong té com a objectiu córrer el Tour de França del 2009, així com el Tour de Califòrnia, la París-Niça, el Tour de Geòrgia i la Dauphiné Libéré. En quin equip? No ho ha confirmat el texà, però tot apunta que serà l’Astana del Kazakhstan, que dirigeix el seu íntim amic Johan Bruyneel, que l’ha dirigit en tots set Tours que ha guanyat.

El mateix holandès, quan a la tarda tot plegat era un rumor, havia indicat: “Haig de parlar amb ell, no sé res, però si passa no me l’imagino amb el mallot del CSC o el Rabobank”. Pel que fa a l’estat de forma, cal dir que Armstrong ha corregut dues maratons (en una va baixar de tres hores) i recentment va ser segon en la prova de bicicleta de muntanya més dura dels Estats Units, de 160 km.
El moviment va començar dimarts a la matinada, quan la web nord-americana VeloNews va donar la notícia assegurant que la revista Vanity Fair en tenia l’exclusiva per al número del mes que ve. La pressió informativa va ser extrema, i al final, ahir passades les onze de la nit, Armstrong es va veure obligat a fer oficial la notícia.

GO LANCE GO !!

1 comentari:

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.