dijous, 15 d’octubre del 2009

LE TOUR 2010 : JA EL TENIM AQUI !!



El Tour 2010 va començar a escalfar ahir motors a París amb una presentació en què, com és habitual, els organitzadors van intentar sorprendre amb una sèrie de novetats que en part ja havien estat filtrades. En qualsevol cas, es va confirmar que l’estrella del recorregut de la 97a edició de la ronda francesa serà el mític Tourmalet, que es pujarà dues vegades, encara que en dies diferents. És una bona notícia per als escaladors, que per les característiques del traçat comptaran amb un important plus d’avantatge respecte als contrarellotgistes.

Amb sortida a Rotterdam, el pilot del Tour haurà d’afrontar un total de 23 ports, amb tres arribades en alt –Morzine-Avoriaz (8a etapa), Ax-3 Domaines (14a) i Tourmalet (17a)–, mentre que l’organització ha retallat significativament els quilòmetres contra rellotge. A banda del pròleg, de 8 km, només hi haurà una crono més, la de la penúltima etapa, que amb 51 km acabarà d’adjudicar el podi, si és que aleshores encara queda alguna cosa per definir. Ni tan sols s’ha mantingut en el programa la contrarellotge per equips.



El centenari de la primera gran batalla pirinenca ha portat l’organització a retre una mena d’homenatge a aquells històrics pioners que el 1910 van inaugurar l’ascensió als quatre grans cims: Peyresourde, Aspin, Tourmalet i Ausbisque. I al capdavant d’aquests colossos pirinencs hi ha el Tourmalet, que es pujarà dos cops. El primer durant la 16a etapa, pel costat de la Mongie, el menys dur, en una jornada espectacular en què els escaladors tindran també ocasió de lluir-se per les rampes dels altres tres ports esmentats anteriorment, a més del Soulour. I el segon ascens, tres dies abans de l’arribada a París, aquesta vegada per la vessant més dura i per fer de jutge amb el final d’etapa en alt, cosa que no passava des del 1974, quan es va imposar el francès Danguillaume, i el mateix any del cinquè Tour de Merckx.

Abans de tot això, però, els favorits hauran d’estar molt atents per tal de no ensorrar les seves aspiracions. Com en una primera setmana infernal en què les estretes carreteres del nord de Bèlgica, amb les seves empipadores llambordes, i els vanos provocats pel fort vent a la vora del mar del Nord poden acabar amb les il·lusions de més d’un corredor. S’haurà de rodar per alguns dels trams més difícils de la París-Roubaix, la Lieja-Bastonya-Lieja o la Fletxa Valona, paradigma de les grans clàssiques.

5 comentaris:

  1. Bien Querida Prima

    Por lo que veo los organizadores der tour de gabacholandia son asiduos de tu blog... Lo comento por eso de ir dos veces al mismo sitio. Ellos al Tourmalet i tu a St Pol, jjajajajajajaaja

    En francia tambien hay jamones querida prima !!!...

    ResponElimina
  2. Juas juas juas!!
    1 Tourmalet = 10.000 Sant Pols + 5.000 pernils

    Vive le Tour!!!!!

    ResponElimina
  3. Doncs no veig jo a l'Armstrong i al Contador repartint-se un pernil... més aviat se'l tirarien pel cap jajaj

    ResponElimina
  4. demasiada montaña para el cowboy,y me parece que algún nuevo corredor estará cerquita del madrileño tocandole los eggs,será apasionante.

    ResponElimina
  5. Potser sí, massa muntanya pel texà però segur que estarà a tope i donarà guerra.
    Guillem, li guardaré l'ós per quan el necessiti ;-)

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.